Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Sfaturi utile pentru alegerea blatului de bucătărie


Blatul in bucatarieBlatul de bucătărie reprezintă un element extrem de important atît pentru bucătărie, cît și pentru mobilierul nou din interiorul acesteea. Acesta se alege în funcție de dimensiunile necesare, modul și perioada de utilizare a bucătăriei, după necesitățile proprii și bugetul de care dispui. De asemenea, blatul trebuie să se potrivească designului, materialelor și culorilor întregii tale bucătării, astfel încît să formeze un spațiu perfect amenajat și elegant.
Dacă te numeri printre persoanele ce preferă să gătească mult, blatul ce ți s-ar potrivi perfect este cel confecționat din granit sau din piatră naturală. Acesta este destul de rezistent și elegant ca să îți fie folositor o perioadă îndelungată de timp. Un alt avantaj al acestui tip de blat este rezistent la temperaturi ridicate și este foarte utilizat în ultimii ani, atît datorită calității sale,cît și tendințelor pe piață.
Blatul din granit
Dacă îți dorești un blat mult mai ieftin, poți opta pentru cele din PAL, MDF și cele laminate. În cele mai dese cazuri, blaturile din PAL sunt laminate pentru a le oferi o rezistență la umezeală, însă durabilitatea acestuia rămîne aceeași. Astfel, blatul din MDF, ce este mai dur, are o rezistență în timp mult mai mare și o rezistență ridicată la umiditate.Toate aceste tipuri de blaturi pot fi confecționate în diverse culori, fiind de aceași culore sau de o altă culoare față de restul mobilierului (cum ar fi dulapul)
Blatul din MDF
Un alt tip de material pe care îl poți folosi pentru blatul de bucătărie este marmura. Blatul din marmură se potrivește perfect bucătăriilor moderne și elegante. Acesta are un aspect de lux și un preț rezonabil. De asemenea, nu trebuie să uităm, că la fel că blatul de marmură necesită o îngrijire periodică atentă și corectă.
Blat din marmura
Pentru crearea unei bucătării tradiționale sau într-un stil rustic, o alegere ideală îl reprezintă blatul din lemn. Acesta poate să fie confecționat din diverse tipuri de lemn, însă pentru un rezultat mai bun optează pentru un blat fie din stejar, fie din arțar. Însă, nu trebuie să uiți că acest material trebuie menținut și îngrijit la cel mai înalt nivel, astfel încît să îi menții toată frumusețea sa în timp.
Blat din lemn
Deci, alegerea blatului de bucătărie nu este un lucru extrem de complicat, în special cînd știi care sunt posibilele materiale pe care le poți folosi, dar nu trebuie să uităm că toate acestea necesită o îngrijiră corespunzătoare.
Rate this item
(1 Vote)
back to top