Saltele Ortopedice la Preturi de Vara!

Soluții perfecte pentru luminarea naturală a bucătăriei

Solutii luminare bucatarii
O bucătărie perfectă este în primul rînd o bucătărie în care preferi să gătești și să îți petreci timpul într-un mod plăcut și relaxant. De aceea, pentru a beneficia de o astfel de bucătărie ai nevoie nu doar de o amenajare corectă, dar și de o iluminare naturală corespunzătoare. Lumina naturală oferă interiorului tău o mulțime de beneficii, cum ar fi mărirea vizuală a spațiului, aspect îngrijit și odihnitor, etc. Deci, astăzi îți vom prezenta cîteva soluții ideale pentru a permite luminei naturale să pătrundă în bucătăria ta.
- Optează pentru mărirea numărului de ferestre
Dacă bucătăria ta este amplasată într-o parte întunecată a casei, nu trebuie să te mulțumești doar cu lumina artificială, poți recurge la unele schimbări pe plan arhitectural. Astfel, poți opta pentru mărirea numărului de ferestre sau mărirea acestora, ceea ce îți va permite luminarea într-un mod natural al spațiului.
Ferestrele in bucatarie
- Renunță la accesoriile ce blochează pătrunderea luminii în bucătărie
Pentru a permite ca luminii să pătrundă cu ușurință în bucătăria ta, trebuie să renunți la unele accesorii ce reprezintă o barieră pentru lumina naturală. Dacă dispui de draperii de culori închise sau confecționate dintr-un material gros, trebuie să știi că acestea se numără printre principalele cauze ce împiedică luminarea corespunzătoare a bucătăriei tale. De asemenea, un număr mare de flori de cameră amplasate la fereste sau florile mari, cît și alte accesorii de dimensiuni mari prin care nu trece lumina pot întuneca spațiul și crea o înfățișare încărcată. 
Accesorii in bucatarie
- Utilizarea mobilierului ce reflectă lumina
Utilizarea în interior a mobilierulului din sticlă sau cu sticlă sau piese de mobilier lucioase, ce reflectă lumina reprezintă un truc ce oferă încăperii un aspect aerisit. La fel, acest tip de mobilier te va ajuta să creezi un interior elegant și primitor.
Mobilier ce reflecta lumina
- Alege o schimbare de tip arhitectural
O altă soluție ce o poți utiliza este schimbarea interiorului pe plan arhitectural. Poți consulta un specialist, acesta îți va oferi o mulțime de idei perfecte ce îți vor fi de folos. De asemenea, poți opta pentru crearea unor lucarne (în cazul caselor fără etaje), amplasarea unor geamuri pe întreg perete sau pe o parte a acestuia, cum ar fi geamuri din tavan pînă la mobilă sau chiar și montarea unor ferestre pe tavan. În cazul în care ai o bucătărie la mansardă, poziționarea unor fereste sau a unor tuburi solare.
Schimbare arhitecturala a bucatariei
- Împrumută lumină din camera alăturată
Încă un mod genial de a aduce lumina naturală în bucătăria ta este de a o împrumuta din încăperea alăturată prin crearea unei bucătării de tip deschis, astfel ca livingul și bucătăria să fie delimitate doar prin mica diferență dintre stiluri și destinație. Pentru a obține un rezultat cît mai bun, utilizează mobilier din sticlă sau confecționat dintr-un material lucios ce reflectă lumina atît în bucătărie, cît și în living.
Lumina naturala in bucatarie

Rate this item
(1 Vote)
back to top